Интернет рекламаПреди да се „впуснете“ в използването на платена реклама е добре първо да „опознаете територията“, където ще бъде поставена тя. Не е подходящо сайта ви да се появява на какви ли не места. Не само от гледна точка на посещаемост, ефективност, seo оптимизация, но и от гледна точка на имидж.

Тоест, няма проблем, ако имате електронен магазин за авточасти, да публикувате обяви в сайтове за безплатни обяви, че продавате нови части за автомобили, но би изглеждало несериозно, да публикувате обява, че предлагате, например pr услуги в сайт за малки и безплатни обяви.

Същото се отнася и за рекламите, които могат да бъдат поставени в неподходящи сайтове – първо нетаргетирани и второ с неподходящо съдържание.

Чрез проучване подобна ситуация, разбира се може да бъде спестена.

Това не е единственото, с което трябва да се съобразите, разбира се.

Повечето хора използват AdWords, защото тя предлага добри възможности, както за фирми с малък бюджет, така и за фирми с голям рекламен бюджет. Това е една добра причина да се запознаете с това как да рекламирате ефективно в една такава рекламна мрежа.

На първо място е хубаво да се запознаете с това как лонг тейл ключовите думи работят. Чрез тях ще можете да достигнете до потенциални клиенти, които да видят точно вашата реклама и същевременно това да ви коства много малка сума, в сравнение с опита ви за показване на реклама в ниша и с ключови думи, с висока конкуренция.

Да знаете къде ще се публикува вашата реклама е задължително условие, преди да платите каквато и да била сума, на когото и да било. Ако аудиторията на дадения уеб сайт не съвпада с нужните ви потребители, тогава няма смисъл да рекламирате в подобен сайт.

Следете  рекламните си кампании. Ако използвате AdWords, например, ще разполагате с редица инструменти, които да ви помогнат да следите ефективността на рекламата и поведението на потребителите като това ви позволява максимално ефективно да анализирате тяхното поведение и разбира се доколко е добре създадена конкретната рекламна кампания и на базата на тези данни да направите подобрения. При други рекламни мрежи също можете да използвате данни, които платформите им ви предоставят или ако разполагате със собствен софтуер, да го интегрирате в рекламите си.

Създайте ландинг страница – тя ще ви помогне да фокусирате вниманието на даден потребител върху конкретен продукт/услуга. Това значително може да подобри конверсията!

Обобщавайте резултатите си регулярно. Това също е от полза при анализирането на изхарчените средства за реклама и получените като резултат приходи и чиста печалба.