Реклама

Един от най-предпочитаните „канали“ за реклама от рекламодателите е именно рекламирането в AdWords – програмата на Google. Тя дава шанс на дадения рекламодател да рекламира своята стока или услуга в хиляди сайтове, пред милиони потребители.

AdWords разполага с толкова много издатели, благодарение на платформата AdSense.

Каква е разликата?

AdSense е предназначена за публишърите – за издателите, които разполагат със собствен уеб сайт/ове, имащи голям трафик. Уеб мастърите могат да монетизират този трафик чрез поставянето на рекламни кодове, предоставени от Google, чрез тяхната платформа AdSense. В програмата се използват различни алгоритми, чрез които се определя каква реклама да се показва на дадения потребител, посетил сайта. Показаната реклама обикновено е съобразена със интересите на потребителите и е базирана на провеждани от тях търсения в търсачката Google, както и други критерии, чрез които се преценя от какво точно се интересува и би представлявало интерес за дадения потребител. По този начин ефективността се увеличава значително.

Няма ограничения относно език или др. тип за регистриране в AdSense. Всеки може да се регистрира за програмата, стига неговият уеб сайт да отговоря на условията на програмата.

AdWords от друга страна е програма предназначена за рекламодателите. При нея собствениците на сайтове, бизнес, маркетинг агенции и т.н., които искат да промотират своята стока или услуга, могат да създават рекламни кампании чрез платформата на AdWords. Тази платформа е много предпочитана, тъй като е изключително гъвкава по отношение на настройване на рекламна кампания и е много ефективна при правилно създаване на реклама. Например, може да се задава ограничен бюджет, да се избира сума, която да се инвестира в реклама – от няколко долара – до огромни бюджети могат да бъдат отделяни за реклама – по преценка на индивидуалният рекламодател.

От Google също така постоянно се стремят да подобряват услугите си и доста често създават промоции за настоящите и потенциални рекламодатели в AdWords.

Например, в момента има промоция за ваучер за реклама на стойност 75$, при похарчени 25. Тоест, ако в рамките на 30 дни се регистрирате в AdWords и похарчите 25$ за реклама, то към сметката ви ще бъдат прибавени още 75$ като подарък от Google, които ще можете да използвате за реклама.Можете да се възползвате от текущата промоция на тази страница: http://www.google.com/ads/adwords-coupon.html