Лендинг страница

Перфектна структура

Ландинг страница/лендинг страница (или както искате я наричайте), може да бъде изключително полезна при организирането на онлайн рекламни кампании. Тя е особено полезна при организирането на промоции или при систематизирано показване на Вашите услуги пред потенциалните клиенти.

Нейната ефективност е голяма, когато се използва най-вече в комбинация с други методи за реклама (например PPC реклама, имейл маркетинг и др.).

Но какво представлява една ландинг страница?

Обикновено тя се състои от кратък и систематизиран текст, чрез който потенциалният клиент бива запознат с предлаганите услуги и какви могат да бъдат ползите за него от тяхното използване. Обикновено има налични изображения на продуктите или част от визията на лендинг страницата, както и рекламно видео, целящо да подсили ефекта.

Landing страница не е нужно да се използва само при и само за осъществяването на продажби или систематизирано предлагане на услугите. Тя може да бъде създадена и с цел промоция, състезание, томбола и т.н.

Например:

„Спечелете 42-инчов смарт телевизор от …..

За целта въведете своите имена и имейл адрес“

или пък

„Абонирайте се за нашия email бюлетин

и спецелете ваучер за 20% отстъпка, за пазаруване в ….“

Лендинг страниците могат да включват анкетиране на потребителите, просто форма за събиране на имейли (имейл бюлетин) – като потребителите биват възнаграждавани за извършването на изискваните от тях действия (например попълване на имейл или анкета) или продукт/услуга, която се предлага на промоционална цена, или пък на редовна, но е систематизирано ясно и кратко описана.

Какво общо има една ландинг страница със PPC рекламата?

Чрез PPC & AdWords реклама, можете да промотирате своята landing страница в други сайтове, така че повече хора да научат за промоцията, отстъпката или продукта/услугата, които предлагате. Можете да промотирате страницата си не само в AdWords и платените резултати от търсене, но и чрез банер реклама или текстова реклама в други сайтове. Също така, друга идея за промотиране е чрез рекламно видео, презентация, контент маркетинг (с линк в публикацията), или чрез SEO. Точно така – landing страниците могат да бъдат и промотирани чрез оптимизация за търсачки, и да получават трафик от органичното търсене в Google или други търсачки (в зависимост от целевата аудитория).

Какви са ползите от една landing страница?

  • Възможност за повече привличане на вниманието, на потребителите;
  • По-висок CTR;
  • По-голяма конверсия;
  • Възможност за реализиране на повече продажби;
  • Възможност за привличане на по-голяма потребителска активност;

Ако знаете как да създадете успешна ландинг страница, положителните резултати няма да закъснеят!