Вашата реклама тук

Вашата реклама тук е много често срещан текст, обикновено разположен в сайтове, които предлагат платена реклама.

Рекламата обикновено може да бъде на ротационен принцип. Това означава, че всеки път, когато някой презареди страницата или пък при определен период, рекламата ще се променя. Използват се системи, чрез които да се настрои колко пъти да се покаже дадена реклама за даден потребител и на кои потребители да се показва. По този начин значително се подобрява ефективността й.

Видът реклама може да бъде най-различен. например, дадена реклама в сайт може да е текстова или банерна. Може да се публикуват видеа и др. тип съдържание около основното съдържание за съответната публикация.

Също така някои фирми предлагат бекграунд реклама, платени публикации, pop-up и pop-over реклами, както inline текстови реклами.

Рекламата може и да е под формата на линк. Също така, когато попаднете на надпис от типа „вашата реклама тук„, не е задължително тя да е платена. Може да бъде и безплатна, но в повечето случаи, сайтовете, които разполагат със качествен и голям трафик, обикновено предлагат рекламна площ срещу заплащане.

Колко струва?

Обикновено компаниите, които разполагат с портфолио от няколко сайта, предлагат цена за реклама, базирана на импресии. Други компании предлагат цена на месечна база, а трети предпочитат ppc реклама, при която се плаща само при реален клик от потребител.

Google AdWords също използват ppc реклама. Това е изключително популярен метод за „таксуване“, който е и най-предпочитан, тъй като е по-изгоден за рекламодателите, в сравнение с таксуването за импресии.