Уеб маркетинг

Уеб маркетинг може да се счете за арена, където малките фирми имат възможност да се конкурират с по-големите компании в рамките на една и съща ниша. Въпреки, че размерът на бюджета определено оказва влияние върху размера на парите, които могат да бъдат насочени към разходи за маркетинг, в интернет всяка фирма може да разполага с една и съща сцена. Стига да успее да си „изиграе правилно картите“! Тези няколко съвета могат да помогнат на малкият ви бизнес да процъфтява и успее – и в интернет!

1. Изграждане на разпознаваем бранд

Създаването на разпознаваем имидж на марката е от решаващо значение за растежа на една компания. Изграденият имидж, помага на хората да си спомнят предимствата, качествата на една компания, които са й помогнали да се „изстреля“ над конкуренцията, а това им дава допълнителна увереност да се възползват от продуктите/услугите й. Изграждането на бранд е трудоемка задача. Изисква се време, постоянство, търпение и разбира се най-важното – качество! Именно предимствата на продукта/услугата, които предлагате са в основата на предпочитанията на даден потребител да се довери именно на вашата фирма и да запомни името й. Бранда! Разбира се, това е само основата. За изграждането на бранд онлайн се използва малко по-различна стратегия, която трябва да бъде включена в цялостния уеб маркетинг план.

2. Ефективно управление на маркетинговия бюджет

За да се конкурирате с -по-големите компании, които имат много по-голям бюджет за реклама е необходимо да се възползвате от възможностите, които имате възможно най-ефективно. Това означава, че трябва максимално ефективно и ефикасно да разпределите бюджета си по начин, че да изпълни целите си по възможно най-добрия начин!

3. Бъдете наясно с ъпдейтите на търсачката и се старайте сайта ви да има присъствие в нея.

Google се отличава от останалите търсачки освен с милионите заявки за търсения ежедневно и с множеството ъпдейти, които прави, с цел повишаване на качеството, на извежданите резултати при направена заявка за търсене. Хубаво е да сте наясно с тези промени и с добрите практики за добро класиране, тъй като можете да получите реални потенциални клиенти, благодарение на търсачката.

4. Ангажирайте потребителите си

Има множество начини, чрез които можете да ангажирате потребителите си – като те варират в зависимост от нишата и типа аудитория. Може да поствате съвети, да създавате игри, да раздавате награди срещу попълнен имейл, анкета и т.н. Това са само малка част с идеи, чрез които можете да ангажирате потребителите си. Ако успеете да го направите, значи сте постигнали голям успех!

5. Комбинирана уеб маркетинг стратегия

Използвайте колкото се може повече канали за популяризиране на своя бизнес в интернет. Не е удачно да инвестирате целият си бюджет само в seo оптимизация, само в ppc рекламни кампании, само в организиране на facebook игри и т.н. Има различни начини, чрез които можете да достигнете до своята целева аудитория – проучете какви са те и ги използвайте!

Референция: SocialMediaToday