Копирайтинг

Рекламни текстове се използват от много, много години насам, но с течение на времето стилът им и ефективността им е претърпяла големи промени.

Обикновените послания, вече не са достатъчни за реализирането на продажби. Необходима е проявата на креативност, за привличане на вниманието, на потребителя.

Разбира се, това не е единственото необходимо качество, което трябва да притежава един копирайтър, за да напише успешен текст. Но е важно да знаете, че ако рекламният текст е написан от професионалист, който си разбира от работата, то продажбите са гарантирани.

Вероятно много често сте чували, че „ако продуктът ти е добър, то хората сами ще започнат да идват и да го купуват – на база препоръки и т.н.“. Това не е съвсем така, наистина би бил голям плюс, ако хората препоръчват продукта/услугата, който предлагате, но ако става дума за нововъведение на пазара – как да разберат за неговото съществуване и още повече – какво ще ги накара да си купят именно този продукт, при положение, че вече дълги години използват сходен, който им върши перфектна работа?

Именно „добрата реклама“ е нещото, което се намесва тук – като връзката между производител и потребител, с цел да представи на потребителя причините, заради които си струва да се довери на дадената фирма и нейният продукт.

Един добър маркетолог ще знае, че на пазара има няколко типа реклама, която се използва за различни цели. Например въвеждаща, поддържаща и т.н.

Не е задължително да става дума за голяма статия. Рекламният текст може и да е просто няколко изречения, едно кратко послание от няколко думи и т.н.

Важното в случая е именно този текст да успее да докосне потенциалният клиент и да го накара да закупи.

Хората не обичат директните послания от типа „Купете още сега“, „Поръчайте веднага“ и т.н. – това по-скоро би ги отблъснало.

Но съществуват и такива текстове като в тях се вмята индиректно рекламното послание. Така е ненатрапчиво, не отблъсква потребителите и шанса от увеличаване на продажбите е в пъти по-голям.

Когато се създава видео или текстова реклама, не е задължително от километри да си личи, че става дума за реклама! Има различни методи, техники и трикове, които се използват – именно те правят един текст продаващ, а друг – обикновен, просто уникален текст…