Освен добрата реклама, чрез която потребителят да достигне до целевата landing страница, също така е необходимо и самата страница да съдържа ясна структура и необходимият материал, който да накара потребителят да извърши изискуемото действие.

Но какво включва „перфектната структура“ на една такава лендинг страница?

1. Headings – Заглавието е задължителен елемент! Това ще е първото нещо, което потребителят ще види, когато посети тази страница. То трябва да е „грабващо“, да подсказва накратко и обобщено с няколко думи какви са ползите за потребителя. Подзаглавието също е важен елемент, тъй като може да се добави към него допълнителен заглавен текст, който да допълни какви ще са ползите или да подскаже какво ще трябва да направи потребителя, за да се възползва от ползите (загатнати или пряко обявени в заглавието).

2. Текст – текстът може да бъде позициониран в ляво, в дясно или на което пожелаете място. Желателно е обаче, той да бъде разположен в горната половина от страницата – непосредствено под заглавието и подзаглавието. Целта на този малък абзац текст, който се изисква да присъства е описателна. Чрез него накратко потребителя трябва да разбере какво се изисква от него и какво ще спечели, ако извърши това действие (например, това може да бъде отстъпка, предметна или парична награда, безплатен продукт/услуга, бонус и т.н.).

3. Препоръки – добре е да включите в страницата си препоръки и отзиви на клиенти, свързани със услугата/продукта, за които се отнася страницата. А ако имената са познати за бранша, или пък са просто обикновени хора – във всички случаи това би вдъхнало повече сигурност на другите потребители, които за първи път виждат страницата.

4. „Призив за действие“ – трябва да има и текст, който подканва потребителя да пристъпи към действие. Желателно е „подканата“ да бъде добавена след „описателният текст“. Например: добавяте заглавие, подзаглавие, кратък абзац с текст, описващ ползите за потребителя от извършването на определено действие (напр. рег., покупка, попълване на анкета или имейл и т.н.).

5. Бутон за извършване на действието – добре е до призивът на действие, (напр.: „Вземи отстъпката още сега“), да има и бутон с надпис (напр.: „Кликни тук“, „Купи сега“ и т.н.). Бутонът трябва да е с достатъчно големи размери, за да бъде забелязан от потребителя и той лесно да се ориентира къде трябва да „кликне“, за да извърши определеното действие.

6. Меню с линкове – това е важен елемент от една лендинг страница. Линковете могат да отвеждат потребителите към други страници, където има информация не толкова важна за самата промоция, а по-скоро даваща допълнителни отговори на последващи въпроси. Например, ако се организира промоция, нормално е потребителя да се заинтересува какви са условията за участие, кои са партньорите, как може да се свърже с организатора и т.н. Цялата тази информация няма как да се побере на първата страница, затова може да бъде поместена на други страници, но с линкове към тях, които да са лесно видими за потребителите.

Тоест, главната цел на една Landing страница е да заинтригува потребителите, а не да ги занимава първо с общи условия и други дълги текстове, които може само да им изгубят времето, ако в последствие след запознаване с промоцията, те решат, че не искат да участват.

7. Видео – повечето потребители предпочитат да гледат клип, вместо да четат. Той задържа повече тяхното внимание. Така, че ако имате възможност да представите своята цел чрез видео ревю – възползвайте се! Също така, едно видео ви позволява

Ето и примерна перфектна структура:

Лендинг страница

Перфектна структура