Adsense

С настъпването на новата 2015 година, от AdSense не пропуснаха да отбележат най-важните неща, които екипът към програмата за издатели е успял да подобри през изминалата 2014 г.

За тези, които не получават известия, ще е полезно да узнаят какви са новите неща, направени през миналатка година. Ето и самото съобщение:

Многоекранни допълнения: 

  • Адаптивни рекламни елементи

Адаптивните рекламни елементи могат да Ви помогнат да осигурявате отлична практическа работа с рекламите за потребителите на всички устройства (т.е. компютри, телефони и таблети). За да опрости кода Ви и да Ви спести време и усилия, нашият адаптивен рекламен код автоматично приспособява размера на рекламния елемент към оформлението на страницата Ви.

  • Отчетна карта за много екрани

Прегледайте новата многоекранна категория в отчетната си карта за издатели, за да видите процента от страниците си, оптимизирани за различни екрани, и да го сравните с този на други издатели в AdSense.

  • Инструменти за изграждане на многоекранни сайтове

Начинаещи сте в многоекранния свят? Указанията на AdSense за многоекранните сайтове могат да Ви помогнат да започнете да изграждате мобилния си сайт или да го подобрите. За повече технически ресурси във връзка с разработването на мобилен уебсайт посетете курса Основни положения в мрежата и използвайте комплекта за начинаещи в мрежата.

Актуализации на рекламните елементи:

  • Рекламни елементи с персонализирани размери

Създаването на персонализирани размери за рекламните елементи ще Ви осигури повече възможности да направите уебсайта и рекламите си по-подходящи за аудиторията си. Вече имаме 434 216 нови опции за рекламни елементи, които функционират по същия начин като тези със стандартен размер.

  • Нови рекламни размери

Увеличете приспособимостта на рекламните си елементи с новите размери „билборд“ (970 x 250) и „портрет“ (300 x 1050). Посетете блога, за да научите как те могат да Ви помогнат да достигате до повече рекламодатели, като същевременно подобрявате практическата работа на потребителите и ангажираността на сайта си.

Нови функции в профила Ви в AdSense:

  • Нови функции в Центъра за преглед на реклами

Открийте как филтрирането на преглежданите реклами, търсенето по рекламни размери и намирането на сродни на съдържанието Ви реклами може да Ви предостави повече контрол. Посетете блога Inside AdSense, за да научите повече за тези нови функции в Центъра за преглед на реклами.

  • Двувариантно тестване на категории в интерфейса на AdSense

Заинтересувани ли сте да изпробвате как блокирането на определени рекламни категории променя приходите от сайта Ви? Вече можете да провеждате двувариантни тестове, без да променяте рекламния си код, за да разберете по-добре как да се възползвате от настройките на тези категории.

Актуализации на лентата с инструменти и приставката:

  • Преглеждайте данните от Google Анализ в Google Publisher Toolbar

Вече можете да преглеждате данните за посетителите от Google Анализ в Google Publisher Toolbar. Научете как да инсталирате Google Publisher Toolbar и даизползвате статистиката от Google Анализ, докато разглеждате страниците си.

  • Приставка на AdSense за WordPress

Използването на продуктите на Google в WordPress вече е по-лесно. С помощта наGoogle Publisher Toolbar можете да свържете сайта си в WordPress с профила си вAdSense, да поставяте лесно реклами и да проверявате видимостта на страницата си.

Повече информация можете да откриете на: http://www.google.com/adsense/start/