seminarНа 30 май за втора поредна година ще се организира еднодневен семинар на тема „Как сами да създадем и поддържаме сайт”. Семинарът ще се проведе в град Видин, където всеки желаещ ще може да присъства на него напълно безплатно.

Събитието се организира от ItSeminar. Дигиталната агенция организира ИТ семинари и обучения на територията, на цялата страна. Като екипът предлага също и организиране на индивидуални фирмени обучения за служители на дадена фирма.

Миналогодишният семинар, организиран от ItSeminar в град Берковица предизвика голям интерес, което се очаква и от тазгодишния.

Относно програмата на събитието

По време на еднодневният семинар ще бъдат разгледани теми, свързани със създаването и поддръжката на уеб сайт, базиран на готовата система за управление на съдържанието – WordPress. Участниците ще научат как се работи със системата, как се създава сайт чрез нея, както и какво е значението на термините, с които ще се сблъскат по време на работата с нея. В лекциите е включен и материал, свързан с инструментите, които е необходимо да се използват при изграждането на дадения сайт.

Освен за работата с CMS системата WP, в семинара са включени и теми, свързани с поддръжката (техническа и контент) и популяризирането на сайт, както и работа със социалните мрежи.

За да бъде един сайт успешен не е достатъчно само да бъде създаден. Необходимо е да се полагат грижи за неговата техническа поддръжка (да бъде винаги на линия), както и често обновяване на съдържанието (полза за потребителите и търсачките). Важно е също съдържанието да е добре написано така, че да привлича интереса на потребителите към дадения продукт/услуга с цел постигане на по-добра конверсия.

Популяризирането на сайта е основно задължение след неговото създаване, тъй като хората няма как сами да открият, че съществува, ако вие не се погрижите за това.

Социалните мрежи като Facebook са мощно оръжие, чрез което можете да привлечете повече потребители и клиенти. Ето защо е необходимо да сте запознати с начина, по който можете да ги използвате, в полза на вашия бизнес.

Семинарът обхваща най-важното относно създаването, поддръжката и развитието на уеб сайт. Той е напълно безплатен и всеки желаещ може да присъства. За целта просто използвайте формата за регистрация в ItSeminar и попълнете вашите данни. Научете повече за събитието, програмата, мястото и часа на провеждане на семинара в сайта на организатора.