post

Създаването на съдържание при наличието на голям бюджет е лесно. Създаването на правилното съдържание за вашата аудитория без бюджет е трудната част.

Особено в България, малките предприятия имат ресурсни ограничения и собствен набор от предизвикателства, но все пак има много примери за малки фирми, чието съдържание постига големи маркетингови успехи.

Един от начините е като използвате Герила кънтент маркетинг, което означава съдържание, създадено с почти никакъв бюджет – просто като се променя предназначението неща от организацията ви, които вече са създадени. Например, използването на мнения, на клиенти за вашите маркетингови цели.

В тази връзка, ContentMarketingInstitute споделят няколко съвета, които всеки би могъл да изпълни в помощ за популяризиране на бизнеса си.

1. Превърнете имейлите си в блог постове. Разгледайте пощата си за имейли, на които сте отговаряли на популярни въпроси, зададени от вашите клиенти или продавачи. Опишете ги във фирменият блог. По този начин не само няма да е нужно да плащате за съдържание, ами и ще помогнете на потребителите да намерят информацията, която ги интересува, без да изпращат запитване чрез имейл.

2. Качете вашите PowerPoint презентации в SlideShare и ги споделете с тамошната аудитория. После използвайте кода за вграждане и добавете презентацията във вашия блог. „С един куршум, два заека” – както се казва. Така ще насочите потребители от друг сайт към вашия, а също така и ще използвате още едно готово съдържание за задържане на активността във вашия блог.

3. Превърнете SlideShare постовете, бележките и коментарите в статии.

4. Правили ли сте някога рекламно или друг тип видео за вашата компания? Е, ако отговорът е „да”, значи имате още една възможност да създадете безплатно пост към фирменият блог. Можете да използвате вече качено видео за вашата фирма и посредством embed код да го вградите във вашия сайт. Ако все още нямате клип, то може да направите лесно и бързо, с помощта на различни безплатни или платени програми.

5. Използвайте наличното съдържание, за да създадете обобщени блог постове. Например, в блога има полезни съвети и статии, писани преди. Използвайте ги, създавайки обобщен материал с насоки за преглед на по-стари материали.

6. Отговаряйте дори и на най-простите въпроси по вашата тема.

7. Създайте списък с хора, които имат интереси във вашата сфера. Привлечете ги да ви „следват”, в социалните мрежи и да следят фирмения блог, разбира се.

8. Създайте списък с любимите ви източници на съдържание, както и други тематични сайтове.

9. Можете да пишете и за конкуренцията, но не в лошия смисъл на думата, все пак, защо да не добавите някаква информация, сравняващи ваши данни и тези на конкуренти.

10. Хората обичат списъци и факти, както и статистики. Създайте списък с факти в подкрепа на вашия бизнес.

11. Съобщавайте за текущи събития или големи промени, свързани с вашата индустрия. Това би заинтересовало потенциални клиенти или партньори.

12. Можете дори да свържете любими телевизионни предавания с вашата тема, които и другите да асоциират като познати. Така има по-голям шанс да привлечете вниманието на читателите. И все пак, този съвет не е приложим за всяка ниша.

13. Пишете за инструментите, които използвате, за да свършите работата си по-добре. Хаковете свързани с продуктивността са едни от най-популярните из социалните мрежи.

14. Забавлявайте се и споделяйте някои от любимите си снимки и GIF файлове.

15. Създайте електронна книга с лидери от нишата ви, които обхващат важни аспекти от бизнеса, интересна информация, бъдещи прогнози и т.н.

16. Вижте за други компании, които публикуват инфографики и позволяват да се споделят. След това ги използвайте за вашият сайт – като ги вградите в статия – може да ги коментирате, да направите анализ или да използвате изследователските данни от самата инфографика. Разбира се, цитирайте оригиналният източник на информацията.

17. Клиентите, търговските екипи и други хора, свързани с бизнеса имат чудесни ресурси под една или друга форма, които можете да използвате. Помолете ги да се идентифицират като ваши клиенти (тези, които действително са такива), цитирайте техни мнения във фирмения блог или използвайте техните въпроси, които да запишете в ЧЗВ, във вашия сайт.