PPC реклама се използва от фирми по целия свят. Това е най-разпространеният тип реклама. Хиляди фирми промотират техният продукт или услуга онлайн. Затова е логично да си зададете въпроса: как да „изпъкне“ Вашата реклама сред останалите, така че да бъде забелязана?

PPC реклама

1. Какво е това PPC реклама?

Запознати ли сте с този тип промотиране? Ако не, е по-добре веднага да го направите. Чрез този метод ще можете да постигнете добри резултати, но има някои специфики, които трябва да знаете.  Освен теорията свързана със това как действа този метод за рекламиране, също така трябва да се запознаете и със системата за реклама, която планирате да използвате. Това може да е например AdWords. Програмата на Google предлага изключително изгодни условия. Но и тук освен техническата настройка на една кампания си има тънкости, при чието успешно изпълнение ще имате шанс да се позиционирате по-добре, в сравнение с ваши конкуренти, които също използват този начин за реклама.

2. Имате ли предмет/цел?

Защо искате да рекламирате? Искате да продадете даден продукт/услуга или целта ви е да привлечете повече трафик към своя сайт? Определянето на предмета/целта и резултатите, които искате да постигнете, ще помогнат за определянето и използването на правилните методи за по-ефективно реализиране на целите ви.

3. PPC & Organic – най-добрият вариант за един сайт е да се съчетае начина на позициониране. Ако съчетаете PPC реклама с SEO, то е възможно вашия сайт да се появява и в рекламното каре от страницата с резултатите и в самия SERP, в органичните резултати. По този начин ще постигнете по-голяма видимост.

4. Избор на подходящи ключови думи – изберете ключовите думи, по които искате да се класирате в „спонсорираните резултати“ или в зависимост от типа реклама от AdWords, която сте избрали. Тук е важно да се съобразите с няколко фактора като конкуренция, брой търсения и т.н.

5. Определете бюджет – определянето на рекламен бюджет ще помогне за усъвършенстване на стратегията и плана, както и за определяне на желаните цели и резултати.

6. Напишете „грабваща“ реклама – трудното при PPC рекламата е, че имате твърде малко място и само няколко думи, с които да заинтригувате потенциалните си клиенти и да ги накарате да кликнат на съответната рекламна връзка. Доста собственици на фирми, които сами създават своите рекламни кампании подценяват това, в резултат на което резултатите не са никак добри и отделеният бюджет не реализира поставените първоначално цели.

7. Линкване към релевантна ландинг страница – тук все пак говорим за реклама и когато потенциалният клиент кликне на нея, той очаква url връзката да го отведе на страница, където да получи повече информация за съответният продукт/услуга. Дадената landing страница може да включва информация за самата услуга/продукт и условията, снимки, видео и др. Постарайте се страницата да съдържа максимално опростена информация, добре синтезирана, която да бъде бързо възприета от дадения клиент.

Като обобщение можем да кажем, че създаването на рекламна кампания, както и управлението й не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, но при правилно прилагане на необходимите знания са реализирането на PPC реклама, гарантирано ще има добри резултати.