pressПрес съобщенията са много добър метод за изграждане на качествени връзки към вашия уеб сайт. Използват се най-често когато имате нов продукт или услуга и искате новината за това да достигне до възможно най-много потребители. Сайтовете за публикуване на съобщения до пресата не са директории за статии и принципа на писане е коренно различен. За да публикувате качествено и полезно прес съобщение е нужно да разполагате с нещо ново и стойностно. Само тогава ще постигнете добри резултати. В мрежата има много услуги за публикуване на съобщения до пресата и най-качествените са платени, но предлагат много добри възможности за оптимизация. В тази статия ще публикуваме списък със тези, които си струва да използвате.

 

www.npr.com – National Public Radio (NPR) е един от най-големите портали, които предлагат безплатни съобщения до пресата. Услугата е безплатна и трябва да предложите нещо наистина стойностно като информация за да бъдете публикувани. Ако вашето съобщение е полезно и предлага нещо ново ще получите доста трафик от този уеб сайт.

 

www.prweb.com – Един от лидерите в бранша. Най-малкия план е 80$ и вашето съобщение ще бъде публикувано в над 100 новинарски портала, включително Google News и Yahoo News.

 

www.prnewswire.com – Най-старата и авторитетна услуга. PRNewsWire има мрежа от 1000 партньори в това число Reuters, NY Times, Yahoo News, SF Gate, BetaNews и много други. За съжаление е доста скъпа услуга. Най-евтиния пакет е около 300$.

www.prleap.com – Още една качествена услуга, която струва 69$ на съобщение. Ще получите dofollow връзки от близо 20 новинарски портала. Сайта не е препълнен както повечето в бранша и вашето съобщение ще получи минимум ПР3 при следващия PR Update.

 

www.pr.com – Още един голям портал за съобщения до пресата. Предлага и безплатна услуга, но не включва връзки. Ако желаете да добавите връзки към съобщението, цената е 20$ на връзка.

 

www.free-press-release.com – Безплатен и можете да добавите връзка с URL в края на съобщението. Ако желаете връзки с anchor text си има платени планове.

 

www.clickpress.com – Можете да публикувате безплатни съобщения с връзка, но не ви препоръчвам платения план. Единствената разлика е, че платените съобщения имат приоритет пред безплатните. Цената на платения план е 75$.

 

www.pressbox.co.uk – Не го препоръчвам! Трият връзки, а оставят съобщението и поддръжката не отговаря на съобщенията. За платения пакет не мога да кажа нищо, но цената от £ 150 е доста височка за второкласен портал като този.

 

www.filecluster.com – Приемат безплатни съобщения в сферата на технологиите, но за да бъдете одобрени ще трябва да представите нещо наистина стойностно. Получавате една връзка с URL в края на съобщението.

 

www.onlineprnews.com – Един от качествените уеб сайтове, които предлагат безплатна услуга. Безплатната услуга ви дава една връзка с URL. OnlinePRNews е партньор на PRnewswire и използва тяхната syndication мрежа.

 

www.i-newswire.com – Не го препоръчвам. С безплатния пакет не получавате връзки, а от платения ще получите само 1 от техния сайт. Партньорите им слагат nofollow на вашите връзки.

 

www.przoom.com – Не го препоръчвам. Само платения план си струва, а безплатния няма връзки.

 

www.openpr.com – Един от най-добрите и безплатни портали. Можете да публикувате безплатно и да сложите до 3 връзки в съобщението си.

 

www.sbwire.com – Добър портал с много партньори, но е платен. Най-малкия план струва 29$.

 

www.1888pressrelease.com – Предлага безплатна и платена услуга. Платената ви позволява да се възползвате от голямата им syndication мрежа, която включва SF Gate, BetaNews, FoxNews и други.

 

www.24-7pressrelease.com – 1 безплатен и 4 платени пакета. За повече информация разгледайте плановете на сайта.

 

www.pr-inside.com – Предлага връзки към безплатния план. Полезен и авторитетен сайт с ПР6. Одобряването става бързо.

 

www.prlog.com – Най-голямата безплатна услуга за разпространение на прес съобщения. За да се регистрирате е нужно да потвърдите мобилния си телефон. Публикуването на съобщения става бързо и предлагат връзки с anchor text.

 

www.prwire.com.au – Безплатен и удобен. Предлага връзки с anchor text.

 

www.webwire.com – Горещо ви го препоръчвам. Имат доста голяма мрежа от партньори и услугата е сравнително евтина 25$ за обикновения пакет. Ще получите поне 30 връзки от авторитетни сайтове.

 

www.marketwire.com – Един от най-големите портали, но слага redirect на връзките ви. Само по-скъпите планове имат dofollow връзки без redirect.

Вашият коментар