Реклама в сайт

Има различни места, където можете да рекламирате своя продукт/услуга. Добре е да анализирате внимателно възможностите и ползите от използването на дадена рекламна мрежа, преди реално да се включите като рекламодател в нея.

Тук ще изброим няколко сайтове за реклама, подходящи за българския пазар, които разполагат с голям брой публишъри и със сигурност рекламата ви ще бъде видяна на много места.

1. Google AdWords – това е най-популярната и използвана рекламна мрежа в България. Тя е изключително ефективна и също така евтина… в повечето случаи. Тук, цената за клик се определя в зависимост от % конкуренция. Това означава, че един клик може да ви коства 3 цена, или 20 долара, или сума в този и по-голям диапазон. Тоест, цените са относителни, но в зависимост от избраните ключови думи и фрази можете да постигнете голяма ефективност, на ниска цена. Също така, Google AdWords разполага с още едно предимство – огромният набор от инструменти, който ви позволява да управлявате своите рекламни кампании по най-ефективният начин!

2. Etarget.bg – тук също заплащате реклама на клик. Платформата позволява да следите колко импресии са генерирани в сайта ви и от тях съответно колко клика са направени. Какъв е CTR-a и т.н. Има няколко възможности за добавянето на различни типове реклами, което ги прави гъвкави – дори за мобилни устройства.

3. AdWise.bg ви дава възможност за таргетиране по градове, както и още други възможности за анализ на поведението на потребителите и най-вече взаимодействието им спрямо вашите реклами.

4. Adx.bg – тя е по-скоро специализирана в сферата на ит технологиите.

5. EasyAds.bg – тя е подобна на останалите платформи и също разполага със своята таргет група. Ако сред тях има потенциални клиенти – не ги пропускайте.

6. Insert.bg – е малко по-различна и иновативна. Тя позволява и платена и безплатна реклама, с помощта на размяната, на рекламни кутийки.

Има още редица сайтове за реклама, пред чиято аудитория имате възможност да представите своя продукт/услуга. Стига таргет групата на дадената рекламна мрежа да съвпада с вашата целева група.