Рекламният текст

Рекламен текст може да се публикува в различни сайтове и под различна форма. Ако искате чрез него да продавате, то не показвайте това си намерение директно в текста. Направите ли го, има твърде голяма вероятност да отблъснете потенциалните купувачи. Все пак никой не обича да му „набутват” да си купи нещо.

Например, рекламен текст включваш в себе си фрази като „купете сега”, „най-доброто място, откъдето да купите…” и т.н., в един текст, в който например се описват характеристиките на даден продукт определено може да отблъсне потенциалните купувачи.

Един от най-добрите похвати при опита за продажба на продукт/услуга чрез текст е като се опитате да опишете максимално ясно, точно и подробно неговите предимства за потребителя, без това да изглежда с комерсиална цел.
Нека кажем, че произвеждате някакъв крем на билкова основа, който помага при болки в ставите. Имате два варианта – първият е директно да кажете на хората „купете си този крем”, а вторият е да опишете неговите предимства, с какво ще е полезен на потребителите, как ще им помогне и защо да изберат точно него, защото ако продукта е иновативен трудно можете да накарате някого да си го купи първоначално (заради несигурността най-вече), а ако има и други алтернативи – трябва да убедите хората защо именно вашият продукт е по-добър от техния.

В един текст това може да се постигне, независимо дали е рекламен или не.

Изграждайки структурата на статията и планирайки какво да включва тя, освен „сладките приказки” е добре да помислите и за техническата част – оптимизацията.

Защо ви е да пишете страхотен текст, за чието съставяне сте отделили няколко часа, ден или повече, ако няма кой да го прочете след това – пък бил той рекламен или пък не?

Поради тази причина, първо е добре да определите ключовата дума, по която да оптимизирате текста. Включете я на подходящи места, разбира се без да „стъфите”. Създайте разбиващ рекламен текст, в който да не пише как потребителите трябва да купуват, а да ги накара сами да пожелаят да извършат това действие.