МетрикиС всеки изминал ден, нуждата от нови маркетингови решения и тактики нараства. Все пак, има няколко традиционни такива, които не могат да бъдат пренебрегнати, има и няколко такива, които никога не могат да се объркат. ТомсънДата в статията за онлайн метрики коментират именно тях.

Маркетолозите са в постоянна дилема относно това какво трябва да направят и какво не. Въпреки това, всеки бизнеси има нужда от различни стратегии, за да има нови клиенти, но съществуват и най-надеждни интернет маркетингови канали. Те са:

Може би, Лари Ким споделя някои от най-важните пазарни показатели и те са именно:

Сошъл медия пост енгейджмънт рейт
Всички основни социални мрежи до някаква степен, да се съсредоточат върху качването на подходящо съдържание за потребителите, свързано с техните нужди, интереси и потока на дейност.

Важен фактор, който помага в опознаването е трафикът чрез ангажиране.

Какво означава ангажиращият рейтинг в социалните медии?
Ангажирането се отнася до дейността на вашата страница и взаимодействията на феновете с публикуваните постове. Показателите за анжажираност са няколко типа:

Взаимодействия – харесвания, коментари, споделяния, отговори, ретуитвания и други.
Обсег – процентът фенове, които са видели вашият пост от страницата ви.
Процент ангажираност – формулата за „изчисляване на успешните брандове”. Например във Facebook, всяко взаимодействие е нещо като „поздравление” за вашия пост. В резултат, вашите мнения ще бъдат показвани в новинарските потоци по-често. Така че ключът към успеха специално за Facebook е да правите всичко, което можете, за да увеличите колкото се може повече процента ангажираност.

Метрики за ангажираност в контент и SEO
Как ще разберете, че хората обичат съдържанието, което публикувате? Чрез показателите за ангажираност като степен на отпадане, средно време прекарано в сайта, коментари и социални споделяния, всички тези метрики показват колко силно е вашето съдържание и до колко ангажира читателите.

„Приходите” – това е кралят на всички показатели. Увеличаването на приходите, на компанията се счита за крайната цел, но е важен показател сам по себе си.

Отделно от приходите, всички други показатели се разглеждат просто като пълномощници на продажбите, които всеки прави на някакъв етап, в установен ред.

В случай, че продажбите не вървят нагоре, няма значение колко фантазия и маркетингови усилия се прилагат или колко дълго хората прекарват в сайта.

Ако приходите не растат, тогава има нещо, което трябва да се промени в маркетинговата стратегия.

Човек трябва да разбере, че съдържанието няма да превърне потенциалните клиенти в реални купувачи и да реализира продажби веднага. Наистина е нужна перфектна стратегия и много трикове. Все пак, не забравяйте да следите приходите си, тъй като те са един важен показател.