PPC & AdWords кампании – няколко техни предимства

PPC реклама

PPC е сред едни от най-разпространените начини за рекламиране в глобалната мрежа. Ежедневно хиляди фирми отделят рекламен бюджет, който бива изхарчен за добиване на милиони посещения към рекламираните сайтове. В резултат на това се генерират огромен брой посещения, приходи за организаторите на рекламни кампании и приходи от продажби за рекламодателите – благодарение на ефективно изготвените PPC & AdWords кампании от професионалистите.

Но какви са предимствата на този тип „платени реклами на клик“ и кое ги прави толкова популярни?

  1. Бързи резултати – ако кампанията се организира от професионалист, който „знае какво прави“, то тази задача става доста бързо. Достатъчно е проучване и настройване на рекламната кампания (ако се използва AdWords).
  2. Достигане до милиони потенциални клиенти – AdWords не е рекламна мрежа, състояща се от няколко сайта, а огромна рекламна мрежа, в която има хиляди сайтове! И всеки един сайт има от няколко стотин или хиляди – до няколко милиона посетители ежедневно! Това гарантира огромна видимост на Вашата реклама.
  3. Разнообразие от реклами – adwords е гъвкава и позволява използването на различен тип реклами – текстови, банерни, дисплейни, etc. Като се има възможност  (особено за текстовите реклами) да бъдат настроени според цвета, шрифта и дизайна на сайта, в който ще бъдат поставени, което гарантира по-висок CTR.
  4. Показване на реклами по интереси – друг плюс е, че в случай, че решите да добавите реклама в Google AdWords, тя ще се появява само на хора, чиито интереси са свързани с Вашия продукт и услуга и биха имали интерес да направят покупка. Това унищожава шанса от непотребни кликове и излишно харчене на рекламния бюджет.
  5. Плащане на клик – плащането на клик е много по-евтино, отколкото заплащането на импресия. Все пак, ако рекламната кампания бъде организирана от професионалист, гарантирано ще има висока кликаемост и интерес към нея.
  6. Ефективност – при правилно организиране, рекламните кампании имат доста добър ефект за продажбите. Но ако се правят от човек без опит, който няма никаква идея как да привлече потребителския интерес и да заинтригува потенциалните купувачи, то тогава рекламният бюджет ще се окаже „пари хвърлени на вятъра“.
  7. Висока възвръщаемост – в зависимост от сферата на дейност, в която оперира вашата компания, имате възможност за постигане на доста голяма възвръщаемост, в сравнения с бюджета отделен за реклама.
  8. Евтина услуга -високи резултати – в сравнение тв или радио реклама, PPC рекламата е много по-евтин и ефективен вариант, при който се постигат високи резултати!