post

Следвайте тези 5 лесни съвета, по-добър маркетинг. Те са лесни за изпълнение и вършат чудесна работа.

  1. Разберете вашите клиенти

Запознаването с клиентите е най-важният етап от търговския процес. Колкото по-точна е вашата информация и знания, толкова по-ефективни ще са продажбите. Използвайте цялата информация, която имате на разположение, за да разберете поведението, демографските данни и изискванията на клиента. Тази информация следва да се насочи към вашите основни бизнес решения и ще ви позволи да изградите вашият маркетингов план.

  1. Спазвайте маркетинговата среда

Знаейки, че вашият клиент е от важно значение, но е възможно да има бизнес възможности, които възникват в резултат на променящите се обстоятелства. Така например в период на рецесия, бюджетните марки като къмпингите или евтините хранителни магазини са склонни да процъфтяват, тъй като хората намаляват годишните си разходи. Нововъзникващите технологии могат да направят възможно новите продукти на пазара да се продават по-активно и т.н.

  1. Бъдете честни и отговорни със своите клиенти

Ако сте наясно не само какво може да предложите, но и да изпълните за вашите клиенти, ще ви е по-лесно да ги убедите да се възползват от вашите услуги/продукти.  Нека бъдем честни – не предлагайте да им сваляте звезди (образно казано), ако действително не можете да го направите. Бъдете ясни по отношение на предлаганите продукти и услуги. За да няма недомлъвки, които в последствие могат да ви изиграят лоша шега.

  1. Описвайте условията, правете го ясно

Най-добрият начин да сключите една сделка е писмено като опишете точка по точка работата, която се ангажирате да свършите или продукта за който отговаряте съответно. По този начин, ще можете нагледно да представите доклад на клиента за свършената работа, който той не би оспорил, тъй като отговаря на условията, с които се е съгласил.

  1. Запознайте се с видовете реклама

Ако искате реклама за вашия бизнес, първо бъдете наясно какво точно можете да очаквате от различните рекламни канали, защото „реклама” е твърде съвкупно понятие и няма как да очаквате, че с определен бюджет, ще бъдат обхванати всички канали.