post

Ако сте се сдобили с нов корпоративен сайт, който да представя вашият бизнес и целта, на който е да спомогне за увеличаването на продажбите, то със сигурност това няма да се случи без полагането на каквото и да е усилие. В повечето случаи, фирмите наемат маркетинг агенции, които се грижат за популяризирането на техните сайтове чрез различни канали за реклама в интернет. Те разполагат с определен рекламен бюджет, който инвестират и не след дълго получават възвръщаемост.

SEO и PPC услугите могат да бъдат и скъпи, и евтини, в зависимост от много фактори като ниша, използвани ресурси, както и много други неща. Ето защо, ние от Valbonet решихме да ви представим списък с „3 базови идеи за популяризиране на вашият корпоративен сайт”, които можете да реализирате и сами”. На първо време като след това, можете да се възползвате и от професионални маркетинг услуги.

Идея 1: Разпространяване на сайта в социалните мрежи
Имате бизнес, продавате продукт или услуга и имате сайт. Тогава защо да не споделите дейността си със своите приятели и заинтересовани лица? Споделете своя сайт на вашата стена във Facebook или Google Plus. След това потърсете Facebook и Google Plus страници и групи, които са свързани по интереси с вашата дейност и препоръчайте връзка към уеб сайта си. Коментирайте по релевантни теми и давайте съвети.

Идея 2: Коментари във форуми
Макар и малко остаряла форма, все още има много форуми, които се радват на голяма активност. Потърсете такива, които са релевантни на вашата ниша. Регистрирайте се и коментирайте по теми, свързани с вашия бизнес. Давайте съвети и насоки, където има възможност. Може да препоръчате дори и своя сайт и полезни материали, съдържащи се в него.

Идея 3: Сайтът като полезно „оръжие”
Целта на един корпоративен уеб сайт е да представи дейността на дадена компания, както и продуктите и услугите, които предлага тя. Но защо да не се превърне и в най-ценният ресурс за полезна информация в дадената ниша? Ако вие сте специалист в своята ниша, тогава определено ще има какво да споделите със потенциалните клиенти и за какво да им помогнете.

Това са 3 безплатни начина да привлечете вниманието на хора, заинтересовани от нишата, в която оперирате и ще ви костват единствено времево занимание.

Изготвянето на цялостна маркетинг стратегия, обаче е задължително решение при по-големи и трудни, конкурентни ниши, където се изисква цялостно планиране и постоянна експертна работа по проекта.